Kriptovalute

 • Kriptovaluta

  Cena

 • Bitcoin
  $ Pozovite
 • Ethereum
  $ Pozovite
 • Ripple
  $ Pozovite
 • Bitcoin Cash
  $ Pozovite
 • Litecoin
  $ Pozovite
Zatvori
Zatvori

Kriptovalute

Jednostavna trgovina Ethereum kriptovalutom

Kupite ili Prodajte Ethereum u Srbiji

Želite li da kupite Ether? Ili da prodate ETH po najpovoljnijim uslovima u Srbiji? Ne brinite, na pravom ste mestu! Nudimo brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu i prodaju kriptovaluta, uključujući i Ethereum, koji zauzima poziciju druge najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji. Kontaktirajte nas za više informacija, i obezbedite sebi povoljne uslove trgovine.

Šta je Ethereum (ETH)?

ETH je kriptovaluta koja zauzima drugo mesto po tržišnoj kapitalizaciji, odmah posle Bitcoin-a (BTC). Osim trgovine, kao decentralizovana platforma omogućava kreiranje kao i izvršavanje pametnih ugovora i dApps (decentralizovanih aplikacija). Time pruža mogućnosti za različite projekte u Blockchain tehnologiji.

Važno je istaći i da Ethereum, poznat i kao ETH, predstavlja celu blockchain platformu, dok je Ether (ETH) osnovna kriptovaluta koja se koristi na toj platformi. Ipak u praksi, često se koriste sva tri naziva za označavanje same ETH kriptovalute: Ether, Ethereum i ETH. Sa tim u vezi u daljem tekstu koristićemo sva tri naziva. U nastavku, saznajte više o opcijama trgovine, prodaje i kupovine Ethereuma.

Ethereum (ETH) Logo

Kako da kupim ili prodam Ethereum?

Ukoliko želite da kupite Ethereum, ili ga pak prodate, postoji više različitih metoda koje slede u prilogu:

BitkoinKupovinaProdaja.rs

Bitcoinkupovinaprodaja.rs sajt vam nudi jednostavan, brz i siguran način za otkup ili prodaju Ethereuma. Kontaktirajte nas putem telefona ili emaila za bilo koja pitanja ili podršku. Važno je istaći da podržavamo sve načine kupovine ETH-.a navedene ispod uz povoljnije uslove.

Menjačnice

Menjačnice su čest način za trgovanje Ethereumom. Neke od najpoznatijih na globalnom nivou, kao i u Srbiji, su Binance, Coinbase, Bifinex, Kraken, Bitfinex ili Huobi.

Prvi korak uvek predstavlja verifikacija naloga, nakon čega možete povezati svoj bankovni račun ili kreditnu karticu za kupovinu ETH-a. Na sličnom principu funkcioniše i sama prodaja. Imate opciju konverzije u drugu kriptovalutu, ili standardnu valutu i povlačenje vaših sredstava na bankovni račun.

OTC (Over-the-Counter)

OTC trgovinu karakterišu privatne transakcije između kupaca i prodavaca. U većini slučajeva je optimalan za one koji žele da kupe ili prodaju veće količine Ethereuma. Ova vrsta transakcija je brža i u nekim slučajevima znatno povoljnija od standardnih menjačnica uz veću diskreciju. Bitkoinkupovinaprodaja.rs vam nudi značajne povlastice kod transakcija većih količina ETH-a, kao i ostalih kriptovaluta.

Lokalni Prodavci

U Srbiji postoje lokalne platforme uključujući i LocalBitcoins, gde možete pronaći kupce ili prodavce Ethereuma u vašem gradu ili blizini. Transakcije se obavljaju direktno, najčešće uz lični kontakt i plaćanje u kešu. Važno je istaći da prilikom ovakvih transakcija treba biti oprezan i proveriti reputaciju trgovca pre obavljanja same transakcije. BitcoinKupovinaProdaja.rs sa ponosom ističe 100% pozitivnih ocena na LocalBitcoins platformi.

Cena Ethereuma

Pogledajte trenutnu cenu ETH-a, kao i grafikon koji prikazuje kako se cena kretala tokom odredjenog perioda:

Cena ETH-a može značajno varirati zbog faktora kao što su:

 • Promene u ponudi i potražnji na tržištu kriptovaluta.
 • Novosti i inovacije u Ethereum ekosistemu, uključujući razvoj dApps i DeFi projekata.
 • Regulativne promene i pravni okvir vezan za kriptovalute, kako globalno, tako i u Srbiji.
 • Makroekonomski uslovi i kretanja na globalnim finansijskim tržištima.

U koje svrhe mogu koristiti Ethereum?

Ethereum se može koristiti za različite svrhe, uključujući:

 • Trgovinu na kripto menjačnicama: ETH je široko prihvaćen na gotovo svim velikim menjačnicama, što omogućava laku konverziju u druge kriptovalute.
 • Kreiranje i izvršavanje pametnih ugovora: Ethereum omogućava automatizaciju i sigurnost transakcija putem pametnih ugovora.
 • Razvoj decentralizovanih aplikacija (dApps): Ethereum je platforma izbora za mnoge dApps zbog svoje fleksibilnosti i široke podrške.
 • Međunarodne transakcije: Ethereum omogućava brze i jeftine međunarodne transakcije bez potrebe za konverzijom valuta.
 • Plaćanje dobara i usluga: Sve veći broj trgovaca prihvata ETH kao sredstvo plaćanja.
 • Štednju i ulaganje: Ethereum se može koristiti za štednju i kao deo investicionog portfolija za diversifikaciju rizika.
Decentraland – poznata dApp u kojoj se sve transakcije odvijaju preko ETH Blockchain-a

Da li je ETH popularan u Srbiji?

Ether je jedna od najpoznatijih kriptovaluta u svetu. S obzirom da globalno tržište utiče i na popularnost kriptovaluta u Srbiji, možemo istaći da je ETH jedna od najpopularnijih kriptovaluta u Srbiji. Popularnost Ethereuma se može videti i kroz trendove pretrage na Google-u.

Najveću popularnost u pretragama ETH je imala sredinom 2021 godine, i uz znatne varijacije beleži rast u poslednje vreme:

Šta nas kupci ETH-a najčešće pitaju?

Da li je Ethereum prava kriptovaluta za mene?

Sve zavisi u koju svrhu želite da koristite ETH. Osim same trgovine, Ethereum je odličan za ulaganje u tehnologiju, inovacije i učestvovanje u decentralizovanim aplikacijama. Ako verujete u potencijal blokčejn tehnologije i želite da učestvujete u njenoj realizaciji, tada je Ethereum definitivno pravi izbor za vas.

Kako mogu biti siguran u sigurnost mojih Ethereum transakcija?

Transakcije Ethereuma su sigurne jer su zaštićene naprednom kriptografijom. Ethereum blokčejn je takođe poznat kao siguran i otporan na mnoge vrste napada.

U naučnom radu "A Survey on Ethereum Systems Security" koji su napisali Huashan Chen, Marcus Pendleton, L. Njilla i Shouhuai Xu (2019) detaljno su istraženi i opisani sigurnosti aspekti Ethereum sistema.

Koliko vremena je potrebno da Ethereum stigne u moj novčanik nakon kupovine?

Ethereum transakcije se dešavaju brzo. Kada se potvrde, ETH će biti pripisan direktno u vaš digitalni novčanik u roku od nekoliko minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od opterećenja mreže u trenutku kupovine.

Da li su transakcije na Ethereumu anonimne?

Transakcije na Ethereumu nisu anonimne, već su pseudonimne. To znači da se vaš pravi identitet ne može direktno povezati sa vašom kripto adresom. Međutim, sve transakcije su javne unutar lanca, što ih čini privatnim, ali potpuno transparentnim.

Mogu li da platim robu ili usluge sa Ethereumom u Srbiji?

Trenutno mali broj pružaoca usluga u Srbiji prihvata kriptovalute uključujući i ETH. Medjutim, ova lista blago raste i sve više njih prihvata Ethereum kao sredstvo plaćanja u Srbiji. Ovaj trend bi trebao da se nastavi i u narednim godinama.

Kako mogu izabrati najbolji digitalni novčanik za Ethereum?

Postoji nekoliko vrsta digitalnih novčanika za čuvanje Ethereuma: hardverski, app i online. Sve u svemu, novčanik treba da vam pruži najviše sigurnosnih karakteristika koje odgovaraju vašim potrebama, bilo da je to dugoročno skladištenje ili samo svakodnevne operacije. Hardverski wallet-i su definitivno najsigurniji, dok online wallet-i su najpraktičniji i jednostavniji za korišćenje.

Šta je pametni ugovor i kako ga mogu koristiti sa Ethereumom?

Pametni ugovor je samostalno izvršavajući kompjuterizovani ugovor koji izvršava uslove dogovora između ljudi. Pametni ugovori su automatizovane poslovne transakcije i procesi omogućeni blokčejnom Ethereuma, tako da nije potreban posrednik.

Da li je ulaganje u Ethereum nesigurno?

Da, ulaganje u ETH može biti nesigurno i rizično. Baš kao i većina ulaganja na tržištu kriptovaluta povezanih sa rizicima tržišnim varijacijama cena. U svakom slucaju, savetujemo da se upoznate sa tržištem ili angažujete usluge finansijskog savetnika pre nego što investirate.

Po pitanju tržišnih fluktuacija, najsigurnija je USDT kriptovaluta jer je vezana za američki dolar. Ukoliko brinete o potencijalnim padovima ETH-a, najsigurniji opcija Vam je kupovina USDT zbog svoje vezanosti za USD fiat valutu.

Kako da pratim kretanje cene Ethereuma da bih bio svestan tržišta?

Cena ETH se može pratiti na većini kripto berzi i finansijskih aplikacija. Osim toga, ova stranica vam u sekciji Cena Ethereuma nudi informacije vezano za kurs ETH-a u realnom vremenu.

Činjenice o Ethereumu

 • Fleksibilnost: Ethereum omogućava kreiranje i izvršavanje pametnih ugovora i decentralizovanih aplikacija.
 • Popularnost: Ethereum je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, odmah iza Bitcoina.
 • Brze transakcije: Transakcije sa Ethereumom su brze i pouzdane.
 • Sigurnost: Ethereum transakcije su zaštićene kriptografijom, pružajući visok nivo sigurnosti.
 • Ekosistem: Ethereum ima veliki broj dApps i DeFi projekata, što doprinosi njegovoj vrednosti i funkcionalnosti.
 • Osnivač i godina: Ethereum je osnovan od strane Vitalika Buterina 2015. godine.

Zaključak

Sumirano, Ethereum nudi brojne mogućnosti koje su vezane za samu trgovinu i online transakcije. Medjutim, ono po čemu je karakterističan je opcija za one koji žele da investiraju u tehnološke inovacije i decentralizovane aplikacije.(dApps). Ukoliko je to Vaš „cup of tea“, iskoristite prednosti Ethereuma i kontaktirajte nas danas za brzu, povoljnu i sigurnu kupovinu!