\

Kriptovalute

 • Kriptovaluta

  Cena

 • Bitcoin
  $ Pozovite
 • Ethereum
  $ Pozovite
 • Ripple
  $ Pozovite
 • Bitcoin Cash
  $ Pozovite
 • Litecoin
  $ Pozovite
Zatvori
Zatvori

Kriptovalute

Trgovina USDT kriptovalutom

Kupite ili Prodajte USDT u Srbiji

Želite li da kupite USDT (Tether)? Ili da prodate USDT po povoljnijim uslovima u Srbiji? Ne brinite, na pravom ste mestu! Nudimo brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu i prodaju USDT-a, koji je vezan za američki dolar ($), pružajući vam dodatnu stabilnost i sigurnost u trgovanju.

Kontaktirajte nas za više informacija, i obezbedite sebi povoljne uslove trgovine.

Kada je pravo vreme za kupovinu USDT?

Kupovina USDT-a je najpovoljnija kada želite da zaštitite svoja sredstva od varijacija na tržištu. Preporučuje se kupovina ili otkup USDT-a kada:

 • Predviđate značajne oscilacije vrednosti drugih kriptovaluta.
 • Želite da prebacite sredstva u stabilniji oblik tokom perioda visokih oscilacija na tržištu.
 • Planirate da investirate u druge kriptovalute kasnije i želite da zadržite vrednost svog portfolija.

Pratite kretanja na tržištu i ekonomske vesti kako biste doneli najbolje odluke. U Srbiji, specifični ekonomski uslovi mogu dodatno uticati na optimalno vreme za kupovinu. U krajnjem slučaji sve zavisi i od Vaše finansijske situacije i konkretnih ciljeva.

Kada je pravo vreme za prodaju USDT?

Pravo vreme za prodaju USDT-a (Tether-a) zavisi od vaših finansijskih ciljeva i tržišnih uslova. Preporučuje se prodaja kada:

 • Očekujete pad vrednosti drugih kriptovaluta, pa želite da zadržite stabilnost sa USDT-om.
 • Treba Vam likvidnost i želite da prebacite sredstva u fiat valutu.
 • Tržište pokazuje znakove nestabilnosti ili pada.

Takođe, važno je da ispratite lokalne i globalne finansijske vesti koje mogu uticati na samo tržište.

Kako da kupim ili prodam USDT?

Postoji nekoliko opcija za kupovinu i prodaju USDT-a u Srbiji. Evo najčešćih metoda koje možete koristiti:

Naša usluga

Bitcoinkupovinaprodaja.rs sajt Vam nudi jednostavan i siguran način za kupovinu i prodaju USDT-a. Kontaktirajte nas putem telefona ili emaila za bilo koja pitanja ili podršku. Važno je istaći da podržavamo sve načine kupovine navedene ispod uz povoljnije uslove.

Menjačnice (Exchanges)

Menjačnice su čest način za kupovinu i prodaju Tether-a. Neke od najpoznatijih na globalnom nivou, kao i u Srbiji su Binance, Coinbase, ili Kraken. Prvi korak je verifikacije naloga, nekon čega možete povezati svoj bankovni račun ili kreditnu karticu za kupovinu USDT-a. Prodaja funkcioniše na sličnom principu. Imate opciju konverzije u drugu kriptovalutu, ili fiat valutu i povući Vaše sredstva na bankovni račun.

OTC (Over-the-Counter) Trgovina

OTC predstavlja privatne transakcije između kupaca i prodavaca. U većini slučajeva je optimalan za one koji žele da kupe ili prodaju veće količine USDT-a uz veću diskreciju. Ova vrsta transakcija je u brža i u nekim slučajevima znatno povoljnija od standardnih menjačnica. Bitkoinkupovinaprodaja.rs Vam nudi značajne povlastice kod transakcija većih količina.

Lokalni Prodavci i Grupe

U Srbiji postoje lokalne platforme i online grupe, kao što su LocalBitcoins, gde možete pronaći kupce ili prodavce USDT-a u vašem području. Ove transakcije se često obavljaju direktno, uz lični kontakt i keš plaćanje. Karakterišu ga brze transakcije, ali svakako treba dodatno biti oprezan i proveriti reputaciju trgovca. Sa ponosom ističemo 100% pozitivnih ocena na LocalBitcoins platformi.

Cena USDT-a

Pogledajte graf trenutne vrednosti USDT-a, kao i istorijski prikaz kretanja na tržištu.

Cena USDT-a je uvek blizu 1 USD jer je vezana za američki dolar ($). Faktori koji mogu uticati na cenu uključuju:

 • Promene u ponudi i potražnji na tržištu kriptovaluta.
 • Regulativne promene i pravni okvir vezan za kriptovalute, kako globalno, tako i u Srbiji.
 • Makroekonomski uslovi i kretanja na globalnim finansijskim tržištima.
 • Stabilnost rezervi koje podržavaju Tether.

Prema studiji "Stablecoins: Survivorship, Transactions Costs and Exchange Microstructure" koju je napisao Bruce Mizrach (2021), Tether (USDT) čini 48% od 1,15 triliona USD u transakcijama u prvom kvartalu 2021. godine. Studija takođe ističe da je Tether ključan za dnevni promet koji premašuje 125 milijardi USD, što ga čini najkorišćenijom kriptovalutom.

Šta je USDT (Tether)?

Najkraće rečeno, USDT (Tether predstavlja stabilnu kriptovalutu vezana za američki dolar. Tether omogućava brze i sigurne transakcije, bez oscilacija koje su karakteristične za drugi digitalni novac.

U koje svrhe mogu koristiti Tether kriptovalutu?

USDT se može koristiti za različite svrhe, uključujući:

 • Trgovinu na kripto menjačnicama: USDT je široko prihvaćen na gotovo svim velikim menjačnicama, što omogućava laku konverziju u druge kriptovalute.
 • Zaštitu od varijacija na tržištu: Korišćenje USDT-a kao stabilne kriptovalute za sredstva tokom perioda visokih oscilacija na tržištu drugih kriptovaluta.
 • Međunarodne transakcije: USDT omogućava brze i jeftine međunarodne transakcije bez potrebe za konverzijom valuta.
 • Plaćanje dobara i usluga: Sve veći broj trgovaca prihvata USDT kao sredstvo plaćanja.
 • Štednju i ulaganje: USDT se može koristiti za štednju i kao deo investicionog portfolija za diversifikaciju rizika.
 • Peer-to-peer transakcije: USDT se može koristiti za direktne transakcije između korisnika, što omogućava brzo i sigurno slanje novca prijateljima i porodici, kako lokalno, tako i međunarodno.
Popularna Swap opcija na Blockchain Walletu za povoljno konvertovanje iz ETH u USDT kriptovalutu

Koliko je USDT popularan u Srbiji?

USDT je postala jedna od najpopularnijih stabilnih kriptovaluta na globalnom tržištu, što je posledično uticalo i na sve veću popularnost i u Srbiji. USDT-a se može videti i kroz trendove pretrage na Google-u, gde uz povremena oscilacije pokazuje rast interesovanja tokom poslednjih pet godina.

Šta nas kupci najčešće pitaju?

Kako da znam da li je USDT prava kriptovaluta za mene?

USDT je idealan za one koji traže stabilnost i sigurnost u trgovanju kriptovalutama. Ako želite da izbegnete volatilnost, USDT je optimalan izbor. Takođe, ako često obavljate međunarodne transakcije ili želite da zaštitite vrednost svojih sredstava, USDT može biti od velike koristi.

Koje su prednosti korišćenja USDT-a?

USDT pruža stabilnost, brze i sigurne transakcije, i široku prihvaćenost na kripto tržištu. Takođe, omogućava laku konverziju u druge kriptovalute i fiat valute, što ga čini fleksibilnim i korisnim za različite finansijske potrebe.

Kako mogu biti siguran u sigurnost svojih USDT transakcija?

Transakcije sa USDT-om su zaštićene kriptografijom i redovno se verifikuju, što osigurava visok nivo sigurnosti. USDT je podržan rezervama i redovno se auditira, što dodatno povećava poverenje u njegovu stabilnost.

Koliko brzo mogu dobiti USDT nakon kupovine?

Transakcije sa USDT-om su veoma brze. Nakon što završite proces kupovine, USDT će biti prebačen na vaš digitalni novčanik u roku od nekoliko minuta do nekoliko sati, zavisno od platforme koju koristite.

Da li su transakcije sa USDT-om anonimne?

USDT transakcije su pseudo-anonimne, što znači da vaša stvarna identifikacija nije povezana sa vašom kripto adresom, ali sve transakcije su javno dostupne na blockchain-u. To omogućava visok nivo privatnosti dok održava transparentnost transakcija.

Da li mogu koristiti USDT za plaćanje dobara i usluga u Srbiji?

Da u malom broju slučajeva. Daleko manje trgovaca nudi plaćanje USDT-om u odnosu na globalno tržište. U svakom slučaju očekuje se trend rasta omogućavanja plaćanja Tetherom i na srpskom tržištu narednih godina.

Kako mogu sačuvati USDT na siguran način?

USDT možete čuvati korišćenjem kripto novčanika (crypto wallets). Postoji nekoliko opcija crypto-walleta, uključujući mobilne, desktop, i hardverske. Svaki od navedenih ima svoje prednostima u pogledu sigurnosti i praktičnosti. U pogledu sigurnosti, najsigurniji su definitivno hardverski wallet-i, jer nisu direktno izloženi internetu.

Popularni Ledger hardverski wallet za čuvanje USDT

Sumirane činjenice o USDT-u

 • Stabilnost: USDT je vezan za američki dolar, što ga čini stabilnom kriptovalutom sa vrednošću blizu 1 USD.
 • Široka prihvaćenost: USDT je prihvaćen na gotovo svim velikim kripto menjačnicama i trgovinama koje prihvataju kriptovalute.
 • Brze transakcije: Transakcije sa USDT-om su brze i pouzdane, omogućavajući efikasne međunarodne i domaće transakcije.
 • Sigurnost: USDT transakcije su zaštićene kriptografijom, pružajući visok nivo sigurnosti.
 • Rezervna podrška: USDT je podržan rezervama, koje se redovno auditiraju radi transparentnosti i poverenja.
 • Pseudonimne transakcije: Transakcije sa USDT-om su pseudonimne, što znači da korisnici ostaju anonimni dok su transakcije javno dostupne na blockchain-u.
 • Fleksibilnost: USDT se može koristiti za trgovinu, štednju, zaštitu od volatilnosti, i plaćanje dobara i usluga.
 • Regulativa: USDT se koristi globalno, ali je podložan različitim regulatornim okvirima u različitim zemljama, uključujući Srbiju.
 • Poverenje: USDT je jedna od najpoznatijih stabilnih kriptovaluta sa visokim nivoom poverenja među korisnicima kripto zajednice.
 • Osnivač i godina: USDT je osnovan od strane kompanije Tether Limited 2014. godine.

Završna reč

Uz sve navedeno i sami možete zaključiti da je USDT dobra opcija za oprezne trgovce koji prednost daju sigurnosti i stabilnosti kursa.

Pošto je vezan za USD, pruža zaštitu od masivnih oscilacija i omogućava pouzdane transakcije. Njegova široka prihvaćenost na globalnom tržištu je dodatni plus, i omogućava širok izbor opcija od trgovine, do štednje i online kupovine.

Ukoliko ste zainteresovani za trgovinu bilo da je u pitanju otkup USDT-a ili prodaja, kontaktirajte nas i uplovite u svet jedne od najstabilnijih kriptovaluta na tržištu!