Kako unovčiti Bitcoin?
  • Datum Jul 23 2020
  • Komentara 0
  • Autor Bitcoin prodaja otkup

Kako unovčiti Bitcoin?

Ako ste vlasnici BTC valute čestitamo vam, sasvim je sigurno da imate najvredniju kriptovalutu na tržištu. Jedna jedinica vredi jako puno ali korist od toga nemate sve dok ne unovčite Bitcoin i time ostvarite realnu zaradu.

Koje su opcije za prodaju Bitcoin valute?
Da li jedinu korist ostvarujemo samo kada ga zamenimo za zvanična sredstva plaćanja?
Pokušaćemo da na jednostavan način objasnimo nešto što je mnogima izuzetno komplikovano za razumeti – kako se zarađuje na ovoj kriptovaluti?

Nastavite sa čitanjem pa nam javite da li smo uspeli u svojoj nameri!


Šta treba da znate pre prodaje bitcoina?


Kako vreme prolazi stvaraju se novi i brži načini prodaje. Kod ove kriptovalute  vreme potrebno za potvrdu transakcije varira i sada to traje nešto više 10 minuta. Reklo bi se da je to predugo ali reč je o najoperećenioj mreži sa velikim brojem kupoprodaja koje se obave u jednom satu. Oni koji nisu zadovoljni ovim vremenom mogu da daju veću nagradu kao motiv majnerima za brži upis transakcije u blokčejn lanac, stvar je vaše lične odluke.

Kao što pratite vrednost BTC valute tako treba i da ispitate ponudu svakog kanala prodaje (kasnije u tekstu ćemo ih detaljno predstaviti). Ta aktivnost je potrebna jer će vaša zarada varirati i zbog provizije za posrednika u prodaji ali i eventualne kursne razlike. Da pojasnimo:

Posrednici u kupoprodaji rade za proviziju i vaš zadatak je da saznate koje su ponude najbolje. Ipak, budite obazrivi pri odluci jer viša provizija može da donese druge pogodnosti i sigurniju prodaju što je, složićemo se, jako bitno.

Da bi se unovčio Bitcoin uz najveću zaradu potrebno je naći one kanale koji će BTC prodati za dinare a ne neku stranu valutu jer je to jedini način da ne izgubite na kursnoj razlici. Naša zemlja je jedna od onih koja ima mogućnost ovakve kupoprodaje u čemu mnoge zemlje ješ zaostaju.


Načini prodaje Bitcoina


Kada ste kupili prve jedinice upoznali ste se sa svim neophodnim elementima poput Bitcoin wallet ( Bitkoin novčanika ), private key (privatnog ključa) i značaja pravilnog odabira ovih elemenata. Bitcoin novčanik je i u slučaju prodaje jedini način pristupa vašoj adresi i raspoloživim sredstvima na kripto-mreži.


Menjačnice za kriptovalutu


Menjačnica je posrednik u prodaji kriptovalute. Da bi mogla da trguje u vaše ime kod nje morate imati otvoren račun i ostaviti neke od ličnih podataka kao i vezu sa računom banke na koju se vrši uplata novca.

Vi menjačnici dajete nalog za prodaju određenog broja jedinica i sami određujete željenu cenu a menjačnica u vaše ime pristupa mreži i trguje. Kada se ispune zadati uslovi na računu menjačnice će se naći vaš novac koji se potom prebacuje na račun banke.

Treba birati one koji su duže u poslu i imaju renome iza sebe. Pogledaje šta nude za određenu proviziju, možda zaključite da je vredno plaćanja višeg iznosa.


Web sajtovi specijalizovani za trgovinu Bitcoin valutom


Reč takođe je o posrednicima koji imaju internet platformu putem koje prodaju vaš kripto-novac. Pratite provizije koje se traže ali i stabilnost platforme putem koje se vrši trgovina da bi bili bezbedniji od hakerskih napada. Tražite one koji omogućavaju isplatu u domaćoj valuti da bi mogli odmah da trošite stečeno, bez prethodne konverzije.


Bankomat za kripto-valutu


Naša zemlja je prva u regionu dobila svoj bankomat za Bitkoin. Sada su oni postavljeni u svim većim gradovima i rade i dvosmerno – i kupujete ali i prodajete na njima. Kako?

Prvi korak je neka vrsta verifikacije vašeg indentiteta. Nakon toga se dobija adresa kojoj treba da prebacite Bitkoin a vama zatim sledi isplata uglavnom direktno sa bankomata.

Moramo da se ogradimo i da naznačimo da funkcionisanje svakog ovakvog ATM ima svoje specifičnosti i zato se raspitajte o pravilnim koracima za uspešan transfer.


Prodaja bez posrednika


Iako postoje različite varijante u ovoj kategoriji, najzastupljenija je peer-to-peer trgovina. Postoje mesta na internetu – web sajtovi koji služe da kupci i prodavci BTC valute uspostave kontakt. Kada se javi interesent kome odgovaraju vaši uslovi zakazujete sastanak licem u lice i direktno vršite razmenu : vi njemu prebacite virtuelni novac, a on vam prebaci traženi iznos na bankovni račun.

Peer-to-peer metodom možete više zaraditi jer posrednika nema, ali je i rizik veći. Ovde treba biti obazriv pri svakom koraku da bi se na kraju postigao uspeh i Bitcoin unovčio.


Da li je isplata za novac jedini način zarade od BTC valute?


Ova kripto-valuta je najtraženija za posedovanje. Kompanije su prepoznale potencijal za zaradu i privlačenje korisnika tako što nude plaćanje i Bitcoin novcem.

Širom sveta sa ovim alt-novcem (virtuelnim novcem) mogu plaćati putovanja, letovi, pozorišne karte... Mnogi sajtovi dopuštaju plaćanje registracije ili mesečnog članstva. Centri za gejming su takođe u ovom sistemu plaćanja. Microsoft, Apple dozvoljavaju kupovinu svojih uređaja i putem Bitcoin jedinica.

Razne opcije postoje i rastu svakodnevno. Iako države u glavnom nemaju sistemsko rešenje za virtuelne valute, mnoge firme su odlučile da posluju sa Bitcoin valutom kao valutom koja opstaje preko 10 godina. Vode se onom izrekom „bez rizika nema ni zarade“.


Zaključak je...


U prethodnim godinama vlasnici su svoju prodaju mogli da okarakterišu kao „ako prodaš kajaćeš se, ako ne prodaš kajaćeš se“. I zaista je tako jer Bitcoin fluktuira i uvek nadmaši najvišu vrednost do tad. Ko ga je se odrekao kada je počeo da slabi kaje se jer nije sačekao oporavak, nije verovao da je moguć. Ko ga je prodao po visokoj ceni može se kajati jer nije sačekao da ona još malo poraste…

Da bi pravilno odabrali kanale za prodaju i unovčili BTC treba odvojiti vreme i pronaći najbolju ponudu među raznim varijantama. Pošto ne postoje nikakve garancije sami ste u obavezi da odaberete najpouzdaniji način prodaje. Samo tako će trgovina proteći bez problema i uz očekivani dobitak. Ako želite da kupite nešto konkretno proverite sa konkretnim prodavcem jer lista onih koji prihvataju BTC kao legalno sredstvo plaćanja stalno raste! Iskoristite mogućnost da nešto platite Bitkoinom.

A sada sledi vaš odgovor na naše obećanje sa početka priče – čekamo komentare i mišljenje o ovom tekstu!